Rezervari on-line

Petrovac

harta Petrovacharta Petrovac

Petrovac, Petrovac na Moru, sau Piatra Mlavi, este un oras situat pe coasta Muntenegrului, in municipalitatea Budva. Spre deosebire de orasele Budva si Sutomore, statiunea Petrovac este o destinatie mai linistita si are 600m de plaja cu nisip. La aproximativ 1.000m in larg se afla doua insule mai mici – Sf. Duminica si Katich - care infrumuseteaza peisajul litoralului.
             Petrovac a fost intemeiat in vremuri romane si se presupune ca a fost un punct de popas in calea spre coasta Adriaticii. din acea perioadsa s-au conservat doar doua mozaicuri, care se afla la Miriste. Cel mai vechi nume la asezarii este Lastva, mentionat pentru prima data in cronicile lui Pop Dukljanin. Aceasta asezare a fost construita la sfarsitul secolului XVIII. O veche legenda spune ca pe insula Katich exista o biserica, St Nedjelja, construita de marinarii naufragiati care au gasit scapare pe aceasta insula. 
Petrovac este un mic sat turistic de pe litoralul muntenegrean, intre statiunile Budava si Bar, al carui farmec pitoresc atrage in fiecare an numerosi turisti. Petrovac este deservit de doua plaje cu nisip si pietris, iar farmecul statiunii este intregit de ruinele unei fortarete si de cele doua mici insule din largul golfului. Statiunea abunda de restaurante, terase si magazine de suveniruri.