Rezervari on-line

Marmaris

harta Marmaris

Turcia se afla la confluenta a doua mari civilizatii : cea orientala si cea occidentala, un amalgam de traditii vestice si estice, o punte intre cultura europeana si cea asiatica.Minunile culturale si arheologice ale Turciei impreuna cu coasta mediteraneeana, reprezinta o Mecca pentru turisti ce atrage milioane de calatori in fiecare an din toate colturile lumii.

 

Turcii au o puternica traditie ospitaliera si oriunde ai calatori te intampina cu « Hos Geldiniz », care inseamna « Venirea ta ne aduce fericire! »Kusadasi este un oras-port la Marea Egee care s-a dezvoltat sub cateva civilizatii succesive : greaca, romana, venetiana, genoveza si otamana.
Marmaris situat intr-un golf  frumos, in locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana  este inconjurat de o minunata padure de pini care te poarta in lumea linistii si a armoniei. Portul, aproape in totalitate natural si asezarea splendida merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului.

 

Marmaris poate fi considerat punctul de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitati de shopping. Un lucru inedit este taxiul acvatic care, spre deliciul famiilor cu copii, face curse regulate intre Marmaris si hotelul  Munumar din icmeler, cea mai apropiata statiune de Marmaris.
 

Pide este mancarea traditionala turceasca cunoscuta in zonele turistice si sub numele de pizza turceasca. Cele  mai obisnuite ; toping-uri sunt kasarli(branza), kiymali(carne tocata de miel), sucuklu(carnaciori turcesti) si yumurtlu(ou cu branza).