Rezervari on-line

Torremolinos

harta Torremolinosharta Torremolinos

Localizare:

Localitate situata la numai 12km de capitala Málaga, Torremolinos este o destinatie turistica care nu poate fi trecuta cu vederea.
 
Descriere
 
Torremolinos (Costa del Sol, Spania) a mostenit locuri cu un puternic aer popular (ca de exemplu cartierul marinaresc La Carihuela), ca si abundente vestigii ale bogatului sau trecut (la Torre del Homenaje).
Posibilitatile oferite de Torremolinos sunt nenumarate: de la baile in mare si posibilitatea de a face plaja in aproape orice perioada a anului, pana la practicarea diferitelor sporturi, printre care, bineinteles si golful; exista si o multime de lanturi hoteliere si restaurante unde se poate degusta nemaipomenitul “pescaíto frito” (peste prajit).
 
Plaja
 
1.   La Carihuela (Montemar), din nisip de origine vulcanica (2100m – lungime si 60m – latime), este o plaja dotata cu toate serviciile necesare. In zona de sud se uneste cu portul din Benalmádena. Valurile sunt moderate.
2.   Bajondillo, din nisip de origine vulcanica (1100m – lungime si 30m – latime), este situata in continuarea plajei Playamar. Are in dotare toate tipurile de instalatii pentru plaja; valurile sunt moderate.
3.   Los Alamos (El Canuelo), din nisip de origine vulcanica (950m – lungime si 50m – latime), se intinde din Torremolinos si pana in apropierea gurii de varsare a râului Guadalhorce. Exista parcare langa plaja. Valurile sunt moderate.
4.   Playamar, din nisip alb fin (1000m – lungime si 45m – latime), este o plaja cu dotari foarte bune: diverse sezlonguri si umbrele, pasarele din lemn (pentru plimbari pe plaja, necesare deoarece nisipul este foarte firbinte), restaurante, magazine.

Obiective turistice ,istorice, monumente,muzee
 
Monumente: biserica parohiala Nuestra Senora del Carmen, la Casa de los Navaja (dovada a arhitecturii nobiliare din sec. al XIX-lea), la Torre de Pimentel/Molinos (simbol al patrimoniului orasului, care ii da si numele), Cortijo del Tajo (unde au fost descoperite importante ramasite arheologice).