Rezervari on-line

Sarti

harta Sartiharta Sarti

Sarti este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Peninsula Sithonia, Halkidiki. Sarti este un sat se pescari şi agricultori, foarte mic, situat în municipiul Toroni. Distanţa din acest sat până la Salonic este de 142 km.
În prezent satul este o aşezare de vacanţă cu o populaţie de 900 de locuitori, dar în perioada de vară Sarti atrage mii de turişti. Când ajungi la Sarti , de pe dealuri vei avea o privelişte uimitoare asupra întregului sat. Palja este enormă, apa este de un albastru cristalin şi acest peisaj este completat de munţii verzi din jurul satului.
Deja de la intrarea în sat , turişti au sentimentul că au intrat într-o staţiune cosmopolită. Micile străzi sunt pline de camere de închiriat, hoteluri şi clădiri de apartamente, numeroase magazine de suveniruri turistice, diferite magazine tradiţionale de alimente, supermarketuri, taverne, baruri, restaurante şi o mulţime de turişti.
Pe promenada litoralului se găsesc o mulţime de taverne, baruri şi restaurante care oferă o panoramă magnifică spre mare, peninsulă şi într-o zi senină se vede şimuntele Athos. Tot aici se pot vedea celebrele mănăstiri care sunt situate de-a lungul golfului.
În afară de hoteluri, pensiuni şi camere de închiriat, în sarti se găsesc şi multe campinguri, dotate cu toate facilităţile necesare, cu plaje frumoase, care cu siguranţă merită vizitate.
Ca obiective turistice cunoscute în Sarti amintim mănăstirea Xiropotamos. Ruinele oraşului antic care a fost distrus în sec. 14, pot fi găsite în golful Sykia. Cine are posibilitatea de a fi în sarti pe 15 August se poate bucura de târgul tradiţional organizat în onoarea Maicii Domnului.
Viaţa de noapte din staţiune este bine organizată. Aici se găsesc destule baruri şi cluburi de noapte. Barurile de pe plajă sunt cele mai faimoase în peninsulaSithonia, care oferă o vedere magnifică spre Muntele Sfânt la răsăritul soarelui.
Deci ca o ultimă concluzie Sarti este o staţiune de vacanţă care combină frumuseţea muntelui şi a mării. Apa este limpede ca cristalul, plajele nisipoase de culoare albă, golfuleţele izolate care incită vizitatorul, lăsându-i amintiri de neuitat. Zona este ideală pentru toate sporturile nautice.