Rezervari on-line

Insula Skopelos

harta Insula Skopelosharta Insula Skopelos

Arhipelagul grecesc este format din aproximativ 6.000 de insule, insa doar cateva dintre ele se pot mandri cu o frumusete asemanatoare insulei Skopelos. Imbracata de la un capat la altul in paduri de pini, platani, maslini si livezi de pruni, insula Skopelos este considerata a fi cea mai verde insula a Marii Egee, un mic paradis terestru accesibil pentru bugetele romanilor si ideal pentru relaxare si petrecerea vacantei alaturi de cei dragi (multe insule au descrieri asemanatoare, insa insula Skopelos este cea mai verde insula a Greciei)
Insula este situata intre insulele Skiathos si Alonissos si are o lungime de 17 km si o latime de 8 km, fiind cea mai mare insula din grupul insulelor Sporadele de Nord. Peisajul este dominat de doi munti ce ating altitudini de peste 500 m, varful Delphi avand o altitudine de 681 m, iar Palouki atingand inaltimea de 546 m. Insula Skopelos se dezvaluie asemenea unui amfiteatru marginit de plaje cochete scaldate de apele Marii Egee. Padurile de pini par a uita ca locul lor se afla printre stanci si deseori se intind pana aproape de malul apei.
Insula Skopelos nu este prevazuta cu un aeroport insa, pe timpul verii, avioanele charter ce pornesc din Romania aterizeaza pe aeroportul de pe insula vecina, Skiathos. Din Skiathos in Skopelos puteti ajunge cu feribotul. Tariful unei calatorii cu feribotul din Skiathos pana in Skopelos este in jur €10/persoana pe sens. Puteti alege sa calatoriti cu ambarcatiuni de viteza, in acest caz tariful unui bilet fiind in jur de €15. O calatorie dureaza in aproximativ 2 ore.
In cazul in care alegeti sa ajungeti pe insula cu masina personala (va trebui sa va alegeti ca destinatie orasul Volos, de unde veti lua feribotul ce va va duce direct pe insula Skopelos. Transferul cu feribotul va va costa aproximativ € 120 (2 persoane, locuri economy, si 1 masina)/sens. Durata unei calatorii va fi de aproximativ 3 ore si 30 minute, in cazul feriboturilor care transporta si masini, si de aproximativ 2 ore si 30 minute pentru feriboturile dedicate exclusiv transportului de persoane.
 


Hotel Aegeon 2*

Poza Hotel Aegeon 2*
Early Booking

Hotel Ionia 2*

Poza Hotel Ionia 2*
Early Booking