Rezervari on-line

Estepona

harta Esteponaharta Estepona

La adapostul muntilor Bermeja, Estepona este un mare centru turistic aflat pe Costa del Sol, provincia Malaga.
Istoria Esteponei inainteaza pana in vremuri romane. In apropiere se gasesc ruinele apeductului Salduba, vechi de sute de ani. Partea veche a orasului a pastrat atmosfera veche andaluza. Aici se afla ruinele unei vechi fortarete si a unui turn de veghe medieval. Avem de asemenea ocazia de a vizita portul situat la numai cateva minute mers pe jos de centrul orasului si sa ne plimbam pe stradutele inguste pline de magazine.
Estepona, cea mai îndepărtată staţiune de aeroport, aflată la 68 km de acesta, este practic lipită de Marbella, oferind, în general, spaţii de cazare şi servicii în hoteluri de categorie superioară. Totodată este cea mai apropiată staţiune de Gibraltar şi Tarifa - portul de traversare a Strâmtorii Gibraltar, pentru turiştii care doresc să viziteze oraşul nord-african Tanger.
Estepona este renumita pentru plajele care se intind pe 21 km de coasta. Are doua plaje premiate cu Stegul Albastru, un port de ambarcatiuni cu multe baruri si restaurante si un oras cu case albe si piatete pitoresti. La cinci minute vest de port se afla Playa de Cristo, un mic golfulet cu salvamar si doua barulete. Plaja La Rada se afla la doua minute est de port si are o lungime de 1,5 km.
Cele mai multe restaurante sunt situate în apropiere de malul mării, fie de-a lungul promenadei adiacente principale fie de-a lungul Calle Real.
Restaurantele fast-food sunt de asemenea prezente, dar nu sunt la fel de numeroase ca in celelalte oraşe europene. Există un restaurant McDonald's la marginea oraşului, în apropiere de Carrefour, şi un mic Burger King situat de-a lungul falezei principale.