Rezervari on-line

Vidra


Staţiunea are o suprafaţă de 24 ha., fiind amplasată pe munţii Puru la o altitudine de 1300 m, având în imediata vecinătate lacul de acumulare Vidra, cel care colectează toate apele din munţii apropiaţi, punând în funcţiune cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare: Uzina Electrică Lotru Ciunget, cu o putere instalată de 510 MW.
Statiunea  dispune de circa 1000 locuri de cazare, dar nefiind terminate lucrările de investiţii, o bună parte din spaţiile de cazare nu sunt funcţionale. Totuşi, în perioadele de sezon pot beneficia 400-500 turişti de spaţiile de cazare şi masă ale staţiunii. Acest obiectiv turistic, ca de altfel şi Staţiunea Voineasa, sunt sub administrarea Confederaţiei Sindicatelor din România.
SIND ROMÂNIA - Filiala Olăneşti a modernizat 4 vile din Staţiunea Vidra, ridicând calitatea serviciilor de cazare la 3 - 5 stele, iar Staţiunea Voineasa a rămas clasificată la 1-2 stele pentru hoteluri şi 3 stele pentru vile.
Caracteristicile principale ale acestei staţiuni sunt: zonă montană, recomandată atât în sezonul rece cât şi în cel cald, cu un peisaj şi resurse naturale deosebite, propice practicării sporturilor de iarnă (datorită abundenţei ninsorilor), altitudine 1400-1450 m, cu aer puternic ozonat, bogat în ioni negativi şi esenţe volatile de brad, grad de poluare zero în anotimpul de iarnă, pachetul de atracţii sportive poate fi întregit cu alunecarea pe schiuri în toate zonele turistice enumerate mai sus şi cu precădere în Staţiunea Vidra, unde funcţionează un telescaun şi a fost amenajată şi o pârtie de schi care are peste 1300 m, încă neomologată. Pentru copii funcţionează tot în Vidra un baby schi.
Atracţii deosebite: pescuit de păstrăvi în Râul Lotru şi în lacul Vidra , vânătoare în împrejurimi
În perspectivă, prin amenajări specifice ale luciului de apă a Lacului Vidra, există posibilitatea practicării schiului nautic şi a altor sporturi pe apă.