Rezervari on-line

Lefkada


      Lefkada este situata in partea vestica a Greciei, fiind una din insulele Ionice. Lefkada este una din putinele insule din Grecia accesibila cu masina direct de pe partea continentala prin traversarea unui mic pod mobil. Orasul Lekfada este situat in partea nordica a insulei, in apropiere de podul plutitor, la circa 20 minute de mers cu masina de la aeroportul international Aktion din orasul continental Preveza. Prefectura Lefkada include si insulele mai mici precum Meganisi, Kalamos, Madouri, Skorpios si Sparti. Populatia orasului Lefkada este de circa 7.000 locuitori, orasul dispune de un frumos port maritim la care acosteaza in perioada estivala o multime de iachturi. Insula montana este acoperita majoritar de vegetatie luxurianta densa si plantatii de maslini. Cele doua varfuri montane ale insulei depasesc altitudinea de 1.000 m. Insula ocupa o suprafata de circa 303 kmp, avand o populatie de circa 23.000 locuitori.
    Clima insulei este caracterizata de veri calduroase si prelungite, ploi rare. Insula ascunde mai multe pesteri, mici cascade si izvoare. Economia insulei este dependenta de activitatea turistica, productia de ulei de masline, viticultura si pescuit. Cateva dintre mancarurile traditionale pe care le puteti servi pe insula sunt: 'bourdeto', cod 'bianco', 'fry-pie', 'frugadeli', si nu uitati de delicioasa inghetata greceasca.
Lefkada este o insula plina de magie, oferind toate atuurile unui concediu perfect. Partea de nord este complet diferita de cea sudica, relieful se schimba la fiecare pas si plajele sunt pur si simplu captivante. Lefkada este una din cele mai frumoase, desi putin cunoscute insule ale Greciei. Desi insula abunda de vile, hotelusi, pensiuni si case de vacanta, aceasta este mai putin celebra pe plan international, desi frumusetea insulei este incontestabila.
   Simbolul insulei Lefkada este plaja Porto Katsiki - o plaja de nisip formata la baza unei spectaculoase stanci, apa marii Mediterane abundand de nuante aproape incredibile ca de smarald. A doua plaja, considerata a fi la fel de frumoasa ca si plaja Porto Katsiki, dar mai greu accesibila (se coboara/urca circa 350 scari) este plaja Egremni – avand o plaja formata din nisip zgrontos, extrem de placut si confortabil, adapostita de muntii insulei Lefkada. La mica distanta de capitala Lefkada veti regasi Manastirea Lefkada, ce dispune de o mini-gradina zoologica si de o icoana ortodoxa facatoare de minuni.