Rezervari on-line

Benalmadena

harta Benalmadenaharta Benalmadena

Localizare


Benalmadena
este unul dintre nucleele turistice cele mai importante ale Costa del Sol (Spania).

Infrastructura si serviciile localitatii se completeaza cu un parc de distractii international.

Benalmádena

se intinde de la muntii Mijas pana la marea Mediterana si este asezata in trepte, astfel favorizand o panorama nemaipomenita:

- mai intai Benalmádena, apoi nucleul urban Arroyo de la Miel si, in final, Benalmádena – Costa, unde gasim un numar mare de hoteluri, terenuri de golf, cazinouri si un port sportiv.

 

Plaja

 

Plajele cele mai cunoscute si cu grad inalt de ocupare tocmai datorita dotarilor (servicii igienico-sanitare, dusuri, chioscuri, baruri pe plaja, restaurante, zone cu sezlonguri, sporturi nautice, retele si terenuri de voley, parcare, port pentru imbarcatiunile private, hidrobiciclete) sunt urmatoarele: Santa Ana, Maites si La Víbora.

 

1.   Santa Ana, din nisip gri mediu (600m – lungime, 20m – latime), este o plaja urbana care ofera o priveliste nemaipomenita inspre castelul Bil – Bil. Dotari: posibiliatate de cazare, autobuz, dus, supraveghere, chioscuri balneare, cosuri de gunoi, politie locala, restaurante, umbrele, inchiriere articole sportive si de plaja, sporturi nautice, sezlonguri, faleza, Crucea Rosie (cu şalupă), telefon, asigura curatenia pe plaja, semnalizarea pericolului.

 

2.   Tajo de la Soga, din nisip mediu, gri (300m – lungime si 25m – latime), este o plaja cu situare rustica si grad scazut de ocupare, unde se pot practica scufundarile si pescuitul. Dotari: sporturi nautice, chioscuri balneare, umbrele, sezlonguri, cosuri de gunoi, semnalizarea pericolului, se asigura curatenia pe plaja.

 

3.   Arroyo de la Miel – Bil-Bil, situata intr-o zona urbana intre portul sportiv La Marina si castelul Bil-Bil, este formata din nisip mediu, gri (1400m – lungime, 20m – latime) si are ca dotari: telefoane publice, posibiliatate de cazare, autobuz, dus, supraveghere, chioscuri balneare, cosuri de gunoi, politie locala, restaurante, umbrele, inchiriere articole sportive si de plaja, sporturi nautice, sezlonguri, faleza, Crucea Rosie (cu şalupă),  asigura curatenia pe plaja, semnalizarea pericolului, acces pentru persoane cu nevoi speciale.

 

Obiective turistice ,istorice, monumente,muzee

 

Castelul  Bil – Bil  iese in evidenta prin originalitatea sa; este situat in apropierea plajei.

A fost construit in 1934 in stil neoarab si, in prezent, este folosit de Primarie pentru organizarea de expozitii si evenimente culturale.

Interesante sunt si gradinile Muro, combinatie de plante si apa, creata de César Manrique.