Rezervari on-line

Paste la Sovata


Rezervări: tel. 0749 262390; 0351 181739; email adielatravel@yahoo.com

PAȘTE LA SOVATA

- în inima naturii-

Odorheiu Secuiesc – Sovata – Salina Praid – Drumeție la Capela 14 Cruci – Drumul Sării – Corund – Tinovul Fântâna Brazilor

 

289 € / persoană/ program

 

Perioada. 22.04.2022 – 26.04.2022

 

TARIFUL INCLUDE

4 nopți de cazare la hotel 3*+, în Sovata

Mic dejun și cină bufet

Prânz cu preparate pascale în prima zi de Paște

Cină festivă de Paște cu pachet de băuturi și muzică

Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere

Acces la centrul spa al hotelului

Plimbare pe Drumul Sării, la Capela 14 Cruci și în stațiunea Sovata

Vizită ghidată la Salina Praid

Alte vizite conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

TARIFUL NU INCLUDE

Asigurarea storno

Cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

Intrarea la Salina Praid (30 lei/ persoană)

 

Excursii opționale neincluse în tarif

Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 29 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța și degustarea de gemuri și siropuri sunt incluse în tarif)

 

PROGRAM

Paștele e întotdeauna un prilej de purificare, fizică și spirituală. Așa că nimic nu poate fi mai nimerit ca a petrece sărbătoarea la Sovata, un paradis al aerului curat și al băilor termale. Ochii vor fi delectați de peisajele cu păduri, lacuri și căsuțe dichisite de lemn, răsărite parcă din basmul cu Hänsel și Gretel, atât de frumoase că fac orice plimbare sa pară prea scurtă.

 

Vineri, 22.04: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (aprox. 330 km)

Plecare din București spre Sovata. Intermezzo la Odorheiul Secuiesc, unde ne îndulcim la o cofetărie renumită în plan local, facem o plimbare prin centrul orașului supranumit cândva “Atena secuiască”, luăm prânzul și degustăm celebra bere Csiki Sor. Sosim la hotel în Sovata, unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: afinată și cozonac secuiesc. După amiază avem timp să ne bucurăm de o plimbare prin centrul stațiunii.

Sâmbătă, 23.04: Salina Praid – Capela 14 Cruci – Slujba de Înviere

După un mic dejun tihnit ne vom simti bine din cap până-n picioare vizitând Salina Praid, o doză strașnică de sănătate. În apropiere ne privește de sus Capela 14 Cruci, panoramă seducătoare și prilej de drumeție cu minim de efort. După cină, program de relaxare, iar la miezul nopții, slujbă de Înviere la biserica ortodoxă din Sovata, situată în apropierea hotelului. La întoarcere, suntem așteptați cum se cuvine, cu ouă roșii, vin și cozonac.

Duminică, 24.04: Plimbare pe Drumul Sării – Petrecere de Paște

O zi de poveste, care începe cu un mic dejun de Paște, urmat de o plimbare pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare. Ne așteaptă un prânz copios, iar pe seară cina festivă de Paște cu preparate tradiționale, muzică și voie bună.

Luni, 25.04: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km)

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi, pentru a descoperi minunile din zona Corundului. Începem ziua cu o plimbare cu căruța sau sania în peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigalei, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese în regiune la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács.

Marți, 26.04: Sovata – București (aprox. 325 km)

Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.

 

HOTEL RELAX 3*

Localizare: Hotelul Relax este situat într-o zonă liniștită a stațiuni, într-un peisaj montan deosebit și beneficiază de un design care îmbină plăcut stilul clasic cu cel rustic tip bavarez. Lacul Ursu, cel mai cunoscut lac sărat helioterm din România, se află la numai 5-10 minute de hotel.

Facilitățile hotelului: Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri locale şi internaţionale, iar oaspeţii pot savura diverse băuturi la bar. De asemenea, se pot relaxa pe terasa și grădina proprietăţii. Centrul spa pune la dispoziția turiștilor piscină pentru copii, jacuzzi, baie cu abur, saună, zonă de relaxare și masaj.

Facilitățile camerelor: Toate camerele hotelului sunt dotate standard cu televizor, minibar, telefon, balcon și Wi-Fi gratuit. Băile private au duș sau cadă și uscător de păr.

 

REDUCERI & SUPLIMENTE

Supliment SGL: 80 euro

Reducere a 3-a persoană (în cameră dublă cu extra bed): 20 euro

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

 

Puncte de îmbarcare: București, Ploiești

 

BINE DE ȘTIUT

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Accesul la spa-ul hotelului este de 2 ore/persoană/ program și pe bază de programare pentru evitarea aglomerației.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.