Rezervari on-line

Paste în Oltenia


PAȘTE ÎN OLTENIA

-        bucurie și frumos la un loc -

Salina Ocnele Mari – Măldărești – Horezu – Rezervația Trovanților – Mănăstirea Bistrița – Mănăstirea Polovragi – Târgu-Jiu

 

279 € / persoană/ program

 

Perioada. 22.04.2022 – 26.04.2022

 

TARIFUL INCLUDE:

4 nopți de cazare la pensiune 4* la poalele Munţilor Parâng

Mic dejun și cină bufet

Prânz festiv de Paște cu preparate tradiționale și petrecere cu muzică live

Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere

Program de încondeiat ouă cu un meșter local

Foc de tabără

Vizite conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

Asigurarea storno

Cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

 

Excursii opționale neincluse în tarif

Pe urmele lui Brâncuși: 20 euro/ persoană

 

PROGRAM

Oltenia are ce-i mai bun din toate: peisaje superbe, gastronomie atât de bună că ar merita să ții o cură de slăbire înainte doar ca să te înfrupți din toate bunătățile din partea locului, tradiții neatinse de patina timpului, biserici de patrimoniu și oameni calzi cu care e o plăcere să stai la o vorbă. Iar de Paște, toate acestea sunt la superlativ.

 

Vineri, 22.04: București – Salina Ocnele Mari – Măldărești (250 km)

Plecăm din București spre Oltenia și facem popas la Salina Ocnele Mari pentru a vedea fostele galerii romane. Apoi, la Măldărești întâlnim cula Greceanu și cula Duca. Aflăm cât de bogate erau de fapt familiile boierești din Oltenia, cum își apărau avuția de incursiunile otomane și de cetele de haiduci și ce sunt de fapt culele. După amiază sosim la poalele Munților Parâng unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: afinată și cozonac.

Sâmbătă, 23.04: Horezu – Program de încondeiat ouă – Slujba de Înviere la Mănăstirea Polovragi (aprox. 60 km)

Ne începem ziua la Mănăstirea Hurezi, magnificul complex monahal construit de Brâncoveanu în secolul al XVII-lea, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. Tot aici întâlnim familiile autentice de ceramiști, ocazie excelentă pentru achiziționarea unui suvenir original. Apoi suntem invitați la un program de încondeiat ouă după metode tradițional dobrogene cu un meșter local. După cină, program de relaxare, iar la miezul nopții, slujbă de Înviere la mănăstirea Polovragi. La întoarcere, suntem așteptați cum se cuvine, cu ouă roșii, vin și cozonac.

Duminică, 24.04: Trovanții din Costești – Mănăstirea Bistrița – Petrecere de Paște (aprox. 80 km)

După un mic dejun de Paște, ne îndreptăm pașii spre Rezervația Naturală a Trovanților, în căutarea așa numitelor “pietre vii” și a poveștii lor. Ne încărcăm cu puțină euforie și dacă vremea permite ascendem prin munți spre Mănăstirea Bistrița și testăm parțial Cheile Bistriței. La întoarcere prânzim copios cu bucate tradiționale și petrecem cu muzică live, iar pe seară ne adunăm la foc de tabără.

Luni, 25.04: Pe urmele lui Brâncuși (aprox. 90 km)

Excursia opțională de azi e o invitație pe urmele lui Brâncuși. Pornim spre Târgu Jiu, care se mândrește cu sculpturile monumentale, de o uimitoare simplitate, realizate de artist în anii 1930. Deși lucrările sale sunt expuse în Franța, Londra, Philadelphia și New York, suntem norocoși să putem admira câteva și la noi acasă. Foarte populare, dar nu deplin deslușite Masa tăcerii, Poarta Sărutului sau Coloana Fără Sfârșit, ascund încă nebănuite conotații. Cuprindem simbolistica lor în timp ce reflectăm la parcursul fulminant al artistului și ne facem o idee despre cum a fost posibil ca un român să cucerească lumea internațională a artei.

Marți, 26.04: Poienari – București (aprox. 250 km)

Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.

 

PENSIUNEA LA MARIA 4*

 

Localizare: Pensiunea La Maria este situată la o altitudine de 500 m în mijlocul naturii, în satul Poienari, la poalele munțiilor Parâng și oferă o panoramă unică a lanțului muntos. Datorită poziției sale se pot vedea vârfurile Cerbul, Păpușa și Parângul Mare, precum și întregul peisaj muntos cu așezările rurale Crasna, Cernădia și Baia de Fier. Liniștea, verdeața și fumusețea locurilor fac din pensiune un loc perfect de odihnă și petrecerea timpului în aer liber.

Facilitățile pensiunii: Restaurantul pensiunii servește bunătăți tradiționale românești. Dacă dorești să petreci mai mult timp în aer liber și să savurezi aerul proaspăt de munte, te așteaptă o terasă generoasă, o grădină bine întreţinută cu hamace, ciubere dacice și șezlonguri, masă de tenis și loc de joaca dacă veniți însoțiți de copii. Oaspeții au la dispoziţie internet wireless gratuit.

Facilitățile camerelor: Camerele oferă vedere la munte sau la grădină și includ TV cu ecran plat. Toate camerele au baie privată cu cadă sau duș, articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

 

REDUCERI & SUPLIMENTE

Supliment SGL: 70 euro

Reducere a 3-a persoană (în cameră dublă cu extra bed): 20 euro

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

 

Puncte de îmbarcare: București, Pitești, Râmnicu Vâlcea

 

BINE DE ȘTIUT

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.