Rezervari on-line

Paste în Mărginimea Sibiului


 

PAȘTE ÎN MĂRGINIMEA SIBIULUI

-        tradiții însuflețite cu belșug și voie bună -

Muzeul ASTRA – Sibiel – Cisnădioara – Rășinari – Păltiniș – Sibiu

 

269 € / persoană/ program

 

Perioada. 22.04.2022 – 26.04.2022

 

TARIFUL INCLUDE?

4 nopți de cazare la pensiuni 3* în Sibiel, lângă Sibiu

Mic dejun și cină bufet

Prânz festiv de Paște cu preparate tradiționale, muzică live, ansamblu folcloric și dans

Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere

Slujba de Înviere la biserica din Sibiel

Turul Sibiului istoric

Vizită ghidată la Muzeul ASTRA și la Muzeul de Icoane din Sibiel

Alte vizite conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

Asigurarea storno

Cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice (Muzeul ASTRA, Muzeul Icoanelor pe Sticlă, cetăți fortificate etc.)

Excursiile opționale

 

Excursii opționale neincluse în tarif

Prin Mărginimea Sibiului (Cisnădioara, Rășinari și Păltiniș): 20 euro/ persoană

 

PROGRAM

Mărginimea Sibiului e ca un veritabil "Carul cu boi" al lui Grigorescu: frumos, plin de pace, cu sunete molcome de tălăngi de vite și căruțe, cu miresme de căpițe de fân și pajiști înflorite, un loc unde oamenii și natura trăiesc în prietenie. E locul unde Paștele se eliberează de toate drumurile și agitația de la oraș și rămâne ceea ce este cu adevărat: o mare taină, pe care o petreci alături de oameni primitori și plini de evlavie. Vă asteptăm!

 

Vineri, 22.04: București – Cozia – Muzeul ASTRA – Sibiel (310 km)

Plecăm din București și îi ținem tovărășie Oltului pe pitoreasca sa vale. Facem un popas la mănăstirea Cozia pentru a-i admira dantelăria în piatră, tabloul votiv valoros și muzeul mănăstirii cu exponate unicat. Apoi, la Dumbrava Sibiului descoperim un muzeu fascinant, care trebuie neapărat inclus în lista obiectivelor de vizitat...şi asta nu o spunem noi, ci însuşi Ghidul Michelin, care oferă Muzeului Astra 3 stele. În curând satele Mărginimii Sibiului curprind orizontul. Sosire la pensiuni în Sibiel, unde suntem întâmpinați de gazde cu rachiu și uscățele.

Sâmbătă, 23.04: Mărginimea Sibiului – Slujbă de Înviere

Fie ne relaxăm, fie ne răsfățam cu o excursie opțională. Vom descoperi împreună Mărginimea Sibiului, cu așezări pitorești, peisaje spectaculoase și un ritm de viață domol. La Cisnădioara vizităm impozanta bazilică în stil romanic din sec. XII. În Rășinari, cea mai veche localitate din zonă, vedem casele memoriale ale filozofului Emil Cioran și poetului Octavian Goga, ambii născuți aici și biserica ortodoxă pictată, construită în 1752. Iar în încheiere oprim la Păltiniș, cea mai înaltă stațiune de ski din țară, unde ne lăsăm cuceriți de spectaculoasa șosea a concursurilor de raliu și de panorama Sibiului văzută de la înălțime. După cină, program de relaxare și slujbă de Înviere la biserica din Sibiel, monument de artă din 1765. La întoarcere suntem așteptați cu ouă roșii, vin și cozonac.

Duminică, 24.04: Sibiel – Prânz festiv și petrecere de Paște

Începem ziua cu un mic dejun, urmat de o plimbare prin sat. Parcurgem ulițele înguste, ne bucurăm de ritmul tihnit și descoperim o impresionantă colecție în micul muzeu al icoanelor pe sticlă. La pensiune, gazdele ne așteaptă cu masa festivă de Paște cu preparate tradiționale, muzică live, ansamblu folcloric și dans.

Luni, 25.04: Tur de Sibiu

Este ziua în care facem cunoștință cu Sibiul, fostă Capitală Culturală Europeană și bijuterie arhitecturală cu piețe largi, muzee de mare valoare și străzi animate. Facem un tur agale prin piațetele sale, Mare, Mică și Huet, trecem peste Podul Minciunilor și intrăm în impozanta Biserică Evanghelică. Privim munții Cibinului și crestele Făgărașilor de la înalțimea Turnului Sfatului, aflăm povestea calfelor călătoare și admirăm Pasajul Scărilor și zidurile cetății la final.

Marți, 26.04: Sibiel – București (aprox. 280 km)

După micul dejun ne luăm rămas-bun de la gazde și ne îndreptăm spre casă.

 

PENSIUNI SIBIEL 3*

Localizare: Pensiunile se găsesc în Sibiel, răspândite într-o vale pitorească, înconjurată de munţi, aproape de păduri de pini și arini. Sibielul face parte din zona pastorală Mărginimea Sibiului, recent încununată în 2015 cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”. De departe cel mai renumit obiectiv turistic al satului este Muzeul de icoane pe sticlă, cu cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Transilvania; mii de turişti din lumea întreagă i-au trecut pragul.

 

Facilitățile pensiunilor: Proprietățile oferă sală de mese/ restaurant și servesc preparate din bucătăria tradiţională românească. Aici veți găsi o ambianță prietenoasă și relaxantă și mâncăruri excelente gătite în casă.

Facilitățile camerelor: Camerele oferă televizor şi băi moderne cu duș.

 

REDUCERI & SUPLIMENTE

Supliment SGL: 50 euro

Reducere a 3-a persoană: 10 euro

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

 

Puncte de îmbarcare: București, Pitești, Râmnicu Vâlcea

 

BINE DE ȘTIUT

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.