Rezervari on-line

Paste în Delta Dunării -Tulcea


 

PAȘTE ÎN DELTA DUNĂRII

INCURSIUNE CULTURALĂ SI GASTRONOMICĂ UNICĂ

Cetatea Histria – Biserica Îngropată din Istria – Lacul Sinoe – Tulcea – Pădurea Letea – Sulina – Murighiol – Sfântu Gheorghe

 

289 € / persoană/ program

 

Perioada: 22.04.2022 – 26.04.2022

 

TARIFUL INCLUDE:

4 nopți de cazare la hotel 3* în Tulcea

Mic dejun și cină bufet

Prânz tradițional în prima zi de Paște

Cină festivă de Paște cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese

Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere

Plimbare cu barca pe canalul Sulina, la Sulina și Pădurea Letea

Alte vizite conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

TARIFUL NU INCLUDE:

Asigurarea storno

Cheltuieli personale

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale

 

Excursii opționale neincluse în tarif

Satul pescăresc Sfântu Gheorghe și vărsarea Dunării în Marea Neagră: 35 euro/ persoană

 

 

PROGRAM

Peisaje pentru care ne invidiază toată Europa, locuri de o frumusețe nebănuită pe care marele explorator Jaques Cousteau le-a dezvăluit întregii lumi prin filmele sale, sate de pescari pitorești, oameni primitori care de abia așteaptă să ne introducă în tradițiile și savorile unui loc unic în lume. Și desigur, ospățul care ne va răsfăța toate simțurile, în ziua Paștelui, cu bucate cum doar oamenii Deltei știu să aștearnă pe mesele îmbelșugate.

Vineri, 22.04: București – Histria – Lacul Sinoe – Tulcea (aprox. 380 km)

Plecare din București spre Delta Dunării. Călătorind pe malul mării ajungem la Istria, unde descoperim povestea Bisericii Îngropate și vestita cetate Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară. În apropiere admirăm lacul Sinoe. După amiază sosim în Tulcea, poreclit “orașul de la porțile Dunării” și principalul punct de îmbarcare pentru turiștii care intră în deltă.

Sâmbătă, 23.04: Mănăstirile Dobrogei – Slujbă Înviere (aprox. 100 km)

Descoperim Tulcea și Muzeul Delta Dunării, pentru a afla mai multe despre geneza și evoluția, flora si fauna acestui loc unic. Apoi facem o vizită la frumoasele mănăstiri Saon, Cocoș și Celic Dere, unele dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. La miezul nopții se poate participa la slujbă de Înviere, după care suntem așteptați cu ouă, vin și cozonac.

Duminică, 24.04: Sulina și Pădurea Letea – Petrecere de Paște

Astăzi descoperim canalul Sulina și vizităm satul Letea, cel mai bine conservat sat pescăresc din România și celebra pădure subtropicală Letea. Ne ospătăm cu borș de pește, pește prăjit și gogoși la o gospodărie unde gazdele gătesc simplu și tradițional. În loc de siestă, decidem să facem o plimbare prin sat, un adevărat muzeu viu în aer liber. Iată-ne din nou în barcă, navigând spre Sulina, cândva printre cele mai importante porturi din Europa, locul de unde se încărcau bogate rezerve de grâu în corăbii ce ridicau ancora și navigau spre mări și zări îndepărtate. Pornim înapoi spre Tulcea, admirând și fotografiind covoarele de nuferi și faimoșii plauri – insule de stuf plutitoare. Pe seară cină festivă de Paște cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese.

Luni, 25.04: Sf. Gheorghe și Vărsarea Dunării în Marea Neagră (80 km)

Deșteptarea, transfer la Murighiol și hop în barcă, echipați pentru excursia pe brațul Sfântu Gheorghe, cel mai vechi și mai liniștit dintre cele trei brațe ale deltei. Satul pescăresc cu același nume, situat la capătul brațului, la mică distanță de țărmul Mării Negre, este unul dintre cele mai fermecătoare din deltă. Facem turul micului sat de lipoveni și ucrainieni, cu case din chirpici și stuf pictate în culori vii, în care își fac cuibul rândunelele, apoi facem o excursie pe plajă și în punctul geografic unde Dunărea se varsă în Marea Neagră.

Marți, 26.04: Tulcea – București (aprox. 280 km)

După un mic dejun copios, ne luăm rămas-bun de la gazde.

.

 

HOTEL SELECT 3«

Localizare: Hotelul Select este situat în centrul oraşului Tulcea, la doar 200 de metri de malul Dunării.

Facilitățile hotelului: Hotelul are restaurant, bar şi terasă, unde oaspeții pot lua masa în aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat și oferă preparate specifice zonei, având la bază peștele, dar și preparate internaționale.

Facilitățile camerelor: Camerele spațioase oferă acces gratuit la internet, televizor LCD cu telecomandă, aer condiționat, minibar, telefon și uscător de păr. Camerele au baie privată și vedere la portul de unde pleacă ambarcaţiunile pentru croaziere în Deltă.

 

 

Reduceri & suplimente

Supliment SGL: 70 euro

Reducere a 3-a persoană (în cameră dublă cu extra bed): 15 euro

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.

Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

 

Bine de știut

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Pentru excursiile cu barca este necesar echipament adecvat. Pentru a ne simți bine, recomandăm: pelerină de ploaie, bluză cu mânecă lungă, pălărie de soare, eșarfă, ochelari de soare, soluție împotriva insectelor, cremă de protecție solară.