Rezervari on-line

Paste în Delta Dunării - Murighiol


 
PAȘTE ÎN DELTA DUNĂRII
INCURSIUNE CULTURALĂ SI GASTRONOMICĂ UNICĂ
Cetatea Histria – Biserica Îngropată din Istria – Lacul Sinoe – Murighiol – Halmyris –
 Sfântu Gheorghe – Pădurea Letea – Sulina
 
299 € / persoană/ program

 

 

 
Perioada: 22.04.2022 – 26.04.2022
 
TARIFUL INCLUDE :
4 nopți de cazare la pensiune 4* în Murighiol, Delta Dunării
Mic dejun și cină bufet
Prânz tradițional pescăresc în prima zi de Paște
Cină festivă de Paște cu program folcloric lipovenesc, muzică de petrecere și bucate alese
Primire tradițională la sosire și în noaptea de Înviere
Program de încondeiat ouă
Plimbare cu barca pe canalele deltei sâmbătă și duminică
Alte vizite conform descrierii
Transport cu autocar modern, cu climatizare
Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă
 
TARIFUL NU INCLUDE:
Asigurarea storno
Cheltuieli personale
Intrările la obiectivele turistice
Excursiile opționale
 
Excursii opționale neincluse în tarif:
Satul pescăresc Sfântu Gheorghe și vărsarea Dunării în Marea Neagră: 29 euro/ persoană
Sulina, orașul legendelor: 29 euro/ persoană
Tarifele nu includ masa de prânz
 
 
Program
Peisaje pentru care ne invidiază toată Europa, locuri de o frumusețe nebănuită pe care marele explorator Jaques Cousteau le-a dezvăluit întregii lumi prin filmele sale, sate de pescari pitorești, oameni primitori care de abia așteaptă să ne introducă în tradițiile și savorile unui loc unic în lume. Și desigur, ospățul care ne va răsfăța toate simțurile, în ziua Paștelui, cu bucate cum doar oamenii Deltei știu să aștearnă pe mesele îmbelșugate.
 
Vineri, 22.04: București – Histria – Lacul Sinoe – Murighiol (360 km)
Pornim de dimineață spre Delta Dunării și după câteva ore ajungem la Istria, unde aflăm povestea interesantă a Bisericii Îngropate. Apoi, pe malul lacului Sinoe, descoperim ruinele vestitul oraș Histria, cea mai veche aşezare urbană din ţară, ridicată în urmă cu peste două mii șase sute de ani de navigatorii și negustorii greci. După amiaza ne prinde în Murighiol, unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: țuică și bruschete cu icre de crap. Deși este printre puținele locuri din Deltă unde se poate ajunge atât pe apă cât și pe șosea, Murighiol păstrează ceva din aerul de izolare specific satelor din interiorul deltei.
Sâmbătă, 23.05: Plimbare cu barca pe canalele Deltei – Slujbă Înviere
Cel mai bun mod de a savura Delta Dunării în toată splendoarea ei este de departe o plimbare cu barca pe canale. Așa că după micul dejun explorăm câteva dintre canalele deltei pentru a ne face o idee despre marea diversitate a vieții sălbatice de aici. Apoi suntem invitați la un program de încondeiat ouă după metode tradiționale dobrogene cu un meșter local. După cină, program de relaxare, iar la miezul nopții, slujbă de Înviere la mănăstirea Halmyris. La întoarcere, suntem așteptați cum se cuvine, cu ouă roșii, vin și cozonac.
Duminică, 24.05: Prânz tradițional pescăresc pe malul apei
O zi de poveste, care începe cu un mic dejun de Paște. Apoi facem o plimbare cu barca pe canalele mai retrase ale deltei și participăm la organizarea unui prânz tradițional pescăresc: borș de pește la ceaun pe malul apei. După amiază te poți așeza cu o undiță la marginea lacului și încerca norocul la pescuit.
Luni, 25.05: Excursie pe canalele Deltei – Petrecere de Paște
Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Putem alege între două variante: satul pescăresc Sfântu Gheorghe și Vărsarea Dunării în Marea Neagră sau Sulina, ambele bineînțeles, cu posibilitatea unui prânz pescăresc deltaic autentic. Indiferent de alegere, plimbarea e spectaculoasă, fiindcă vom trece prin canale mici, înguste, unde sălciile cresc direct din apă, canale croite printre stuf, uneori cât să încapă o barcă, prin luminișuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi. La întoarcere suntem așteptați la o cină festivă de Paște cu program folcloric lipovenesc, muzică de petrecere și bucate alese.
Marți, 26.05: Murighiol – București (aprox. 360 km)
După un mic dejun copios, ne luăm rămas-bun de la gazde.
 
PENSIUNEA LAGUNA ALBASTRĂ 4«
Localizare: Aflată în vecinătatea satului Murighiol, pe malul Dunării, pensiunea Laguna Albastră oferă servicii catalogate la 4 margarete într-un cadru complet special. Frumusețea naturii din Delta Dunării intră în perfectă armonie cu o construcție care îmbină confortul cu stilul zonei.
Facilitățile pensiunii:Laguna Albastră include un restaurant cu specific românesc, piscină în aer liber, cu şezlonguri şi umbrele, un bar la piscină, grădină cu facilităţi de grătar şi o terasă în aer liber. Meniul restauratului este foarte diversificat și oferă preparate specifice zonei, având la bază peștele, dar și preparate tradiționale românești.
Facilitățile camerelor: Camerele oferă balcon cu vedere la râu sau către lac, acces gratuit la internet, TV cu ecran plat prin cablu, aer condiționat, minibar și uscător de păr.
 
Reduceri & suplimente
Supliment SGL: 80 euro
Reducere a 3-a persoană (în cameră dublă cu extra bed): 20 euro
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.
 
Bine de știut
Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor.
Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.
Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.
Pentru excursiile cu barca este necesar echipament adecvat. Pentru a ne simți bine, recomandăm: pelerină de ploaie, bluză cu mânecă lungă, pălărie de soare, eșarfă, ochelari de soare, soluție împotriva insectelor, cremă de protecție solară.